Tisdag

Valborg idag. Som vanligt är det Valborg väder. Kallt, blåsigt och regnigt. Blä! Men så är det.

Om tre dagar slutar jag röka. Enligt en app jag har. Sen om jag lyckas är en annan sak men det ska gå. Det är inte ens gott längre.
Som sagt. Nytt liv ska skapas. Vi hivar ut pengar på sådant vi inte behöver. Cola och cigaretter. Pengar jag hade kunnat köpt kläder och leksaker för till mina barn. Och så ska det bli!
Sen så blir det att börja jobba. Snart är vi i fas.
Snart!

För att nå ännu mer lycka, välbefinnande och bra mående ska jag börja springa och träna upp mina muskler. Det kommer göra mig gott.
Detta är första dagen på över ett år som jag känner träningsvärk. Min mage ska bli så platt det går.

Jag ser fram emot att komma närmare mina mål. Gnäll inte på mig. Fråga mig inte. För om någon lägger för mycket tyngd i vad jag gör så kommer jag falla bakåt.
Men jag ska lyckas!

Lördag

Dessa dagar tycker jag om. Ett lugn men ändå totalt kaos, i små doser.
Vaknade tidigt men kom inte riktigt ur sängen. Kändes som jag vuxit fast. Klockan sju klev jag upp och dagen var kommen.
Helg frukost intar vi framför tvn eftersom inga tider eller måsten finns. Man får äta frulle fram till lunch om man så gärna vill.
Loke somnade vid nio och jag intog liggläge i soffan. Kikade med ett halvt öga på tv med frejjse.
Vid lunch gick vi till mamma och pappa och hämtade frejas cykel.
Sen dess har vi varit ute. Vid fem (?) tror jag vi åkte till pizzahut med Alma, Katrin och Emil. De följde även med hit efter och gick nyss.
Nu sitter jag i soffan. Det hettar i ansiktet och jag känner ett lugn efter denna dag. Fy bubblan. Nu längtar jag efter sommaren!!!!

Fredag

Jag funderar på å sluta röka.
Idag har jag gjort en förändring. Det känns väl sisådär men samtidigt väldigt bra. Vi har insett att vi inte har råd. Inte med någonting. Inte ens med alla räkningar. Och då är det illa. Det har gått för långt.
Jag kommer inte vara hemma till varken januari eller augusti. Nä. Jag kommer börja jobba sista maj.
Har pratat med min nya chef och vad jag tror sektionsledare. Vilket stöd! Och engagemang! Vilken boost!
Jag får en natt tjänst i 6 månader och får sedan själv avgöra om jag vill fortsätta natt eller gå över till dag.
Detta enbart för att vi ska få ihop dagarna just nu och att ekonomin ska bli bättre.
Så fort jag börjar jobba kommer jag öka 6000:- i inkomst. Och det tackar jag verkligen inte nej till. Varje krona behövs.

Det gör ont i mig att jag inte kommer kunna vara hemma i sommar med mina barn. Men samtidigt så har jag inget val. Vi får ta vara på de lediga dagar vi har tillsammans.

Torsdag

Att opereras. Har aldrig hänt. Aldrig gjort. Aldrig sett. Eller varit med om. Några i min närhet men aldrig jag.
Och nu är det dags. För min tur. Själva ingreppet är jag inte det minsta rädd för. Gör vad som behöver göras men gröta inte runt för mycket. Men det är narkosen. Jag ska sövas. Det är detta som gör mig rädd. Vad kommer jag känna. Hur länge kommer jag vara borta. Hur kommer jag må?
Samtidigt som jag vet att det inte är någon fara nuförtiden. Bra grejer helt enkelt. Beprövade saker. Men nä.
Det är väl mitt kontrollbehov som sticker in. Fy sjutton. Har ingen lust alls.
Men det är väl bara å bita ihop. Blöh!

Onsdag

Pluggandet går framåt. Snart klar med modul fyra som ska vara inne om en vecka. Vissa saker är rätt intressanta men det är en liten del. Litteraturhistoria är fan blöja. Varför måste man kunna detta för att kunna söka till högskolan?! Hajar inte.

Börjar få finare väder ute. Snön är nästan helt borta. Helt plötsligt så är man ute igen. Sitter i lekparken.
Idag var första gången Loke fick krypa runt och upptäcka saker. Bara för att han inte kan gå ska han ju inte missa en massa. Som att knöla i sanden. Råka peta in halva sandlådan i munnen. Hua! Måste knastra gött mellan de få bissingar han har.
Han lyckades bli frisk ifrån sin förkylning för att bara någon dag senare bli sjuk igen. Förkyld, feber som senare visade sig vara tänder. Två stycken på två dagar ploppade fram. Sen upptäckte jag ett kladdigt öra. Dubbelsidig öroninflammation var domen.
Men nu är han bra. Sista dagen med penicillin idag. Min lilla kämpe. Knappt varit kinkig.
Plutte.

Torsdag

Jag behöver en paus. Sedan 1 april (vilket skämt! 2 april då!) har jag varit student. Jag har svårt att sätta mig in i detta då plugghuvudet är kvarglömt någonstans.
Svenska 2 (enligt mig svenska B) och Religionskunskap 1 (a) ska studeras.
Detta för att jag vill komma in på högskolan. Men jag är fortfarande inte säker på mitt val. Vill jag bli sjuksköterska? Jag har alltid sagt att någon dag vill jag bli det, men inte nu. Kanske om tio år? Men nu sitter jag alltså här. I skolbänken för att kunna söka till Sjuksköterska. Känner mig kluven. Men jag vet samtidigt att jag kommer trivas med jobbet. Det ger så mycket samtidigt som man missar otroligt mycket patient/kund kontakt. Speciellt om man jobbar på sjukhus för dy bubblan vad de får slita, springa, härja, sätta dropp. Vara överallt. Medans vi undersköterskor faktiskt träffar patienterna.
 
Jaja! Det visar sig, vet ju inte ens om jag kommer in.
Har skrivit klart allt i modul 1 som ska vara inlämnad imorgon och är snart klar med modul 2 som ska lämnas in om en vecka. Känns bra men fasiken vad ringrostig man är. Speciellt när man har helt fel bok..... Eller en felaktig bok utav tre.
TRE böcker till en kurs. Håll i mig! Helt galet för fasiken, Men så e läget liksom.
Nej just nu behöver jag en spark i arsel, någon som har en till övers?

carooliiin.blogg.se

"Fyll inte ditt liv med dagar- fyll dina dagar med liv!"

RSS 2.0