Tisdag

Förkylningen kom försvann och kom igen. Fan vad less jag är på å snora, hosta och ha småfeber.
Förmiddagarna är värst. Slemmar igen totalt och humöret är i botten. Tog mig till Ikea för en frukost med Skåne idag. Det var det jag orkade idag. Blä!
Nya tag i morgon. Proppar apelsin, vitaminer och te. Nu ska jag bli frisk!!!

Från det ena till det andra. När man kommer upp i en viss ålder eller fått barn så ska man göra cellprovstagning. Vilket jag tycker är bra. Så man vet att allt står rätt till. Att muffen och allt där inne mår bra.
Att det tar lång tid innan man får svar kan jag stå ut med. Speciellt om man får ett bra svar.
Men! De som får ett brev i brevlådan där det står att de ska komma på ytterligare undersökningar för att förändringar hittats. Fy fan. Vem vill ha ett sånt svar på brev. Ring för i helvete upp personen. Prata med den så personen slipper oroa sig eller må dåligt.
Jävla as!

Fredag

Nya veckan är snart förbi. Skönt.
Pallar inte med detta.
Lyckades bli frisk ifrån allt snor, slem, hosta och feber. Men en dag senare välkomnar vi halsont och ännu mer snor. Fy fan. Är så förbaskat trött på detta nu.
Imorgon blir jag ett år äldre. Ser inte alls fram emot det längre. Inte alls. Vill inte göra nånting. Bara sitta i soffan och glo.
Blä.

Ring mig inte imorgon.

Måndag

Ny vecka. Startar den med jobb. Måndag och tisdag. Rätt skönt ändå.
Men vill börja jobba mer natt. Drar in mer pengar. Fler dagar som kan tas bort och jag kan vara hemma längre. Max två pass i veckan är perfekt. Hade ingen som helst lust att jobba idag men när jag väl kom dit kände jag annorlunda. Så skönt och kul. Kan helt ärligt säga att jag älskar mitt jobb. Alla jobbarkompisar och uppgifterna.
Visst att torka bajs är väl inte världens roligaste. Men att få hjälpa någon. Få personen att le och tycka att det är helt okej att ligga inlagd.

Pappa har varit här idag. Har fått på dörrfoder runt alla dörrar. Ser helt annorlunda ut. Börjar se klart ut. Love it!

Fredag

Hur mycket snor kan man egentligen få ut ur denna näsa.
Hatar förkylning. Hatar sjukdomar. Blä blä blä

onsdag

Var ett tag sen jag skrev men appen i luren funkar inte alls.
Det är den som får mig att skriva. Drygt som tusan att plocka fram datorn. Används kanske en gång varannan vecka.
Men idag minsann. Åkte den fram. Har ansökt om dagisplats till kloke.
1 augusti får han förhoppningsvis börja. Får se hur det kommer gå och bli.
Dessa dagar på fk ville ju inte alls som jag ville. Inte det minsta insatt hur många dagar man får var. Vet fortfarande inte. Bara att dom räcker till sista augusti. Men jag väljer att spara så jag kan vara hemma över jul och nyår. Om jag får som jag vill.
Hur funkar det där egentligen... Med föräldradagar? Får en chef neka föräldraledigt?

tre utav fyra är förkylda här hemma. Lokis är nog värst. Min lilla skrutt. Snorig, febrig och allmänt kinkig. Sen kommer jag och sist Thommy som nästan är frisk. Frejjsan har klarat sig bäst och är på dagis igen. Skönt!

Thommy håller på å knälar i sitt rum. Äntligen kanske jag blir av med vapenskåpet i vardagsrummet ;) Håll tummarna!

fredag

Sedan i tisdags har vi knappt fått vara hemma. Pappa har varit här och jobbat med vårat golv i hallen. Primat (prajmat?!), flytspacklat och lagt klinkers. Nu minsann! Imorn ska det fogas sen är det klart!
Längtar som en tok att man kan gå på hela golvet utan att tänka sig för. Kunna städa lägenheten och veta att det inte dammas ner lika fort av något nytt som ska göras i hallen.
 
Men varit lite mysigt också. Har åkt och gjort saker med min familj. Strosat runt i affärer. Fikat. Fast jobbigt att man inte får åka hem när man vill.
Men det är det värt =) Snart har jag en skitasnygg hall istället =) Några dagar på vift är en fis i rymden.
 
Idag har TVn varit avstängd hela dagen och är det fortfarande. Radion har stått på. Grymt skönt. Älskar att ha något ljud i bakgrunden men TVn stör på ett annat sätt. Radio is the shit =)
 
Och så har vi kommit till blåmärkernas tid. Loke kryper och ställer sig mot allt som går. Och sen rasar omkull. Har blivit en riktig kabom men gick över rätt fort. En liten bula i huvudet sen är det full fräs igen. haha. Gosepojken.
Så fort han står upp mot ett bord eller något och Freja ser det springer hon inte och håller koll. Hjälper till å balansera. Tar emot om han ramlar. Så söt och duktig min snälla tjej! Hon har dessutom somnat själv flera nätter på raken nu. Så stolt över henne. Jag läser lite för henne och säger godnatt. Det pratas och sjungs där inne ett tag sen tyst! Kärlek =)
 
Nej nu blir det att pyssla klart med naglarna! Imorn är det utgång med min fina Jessica =) Längtar!

tisdag

Upp innan tuppen och på med kläder, fixa håret och på med ansiktet. Väcka den äldsta av barnen och på med kläder även där.
Iväg till dagis, lämna min fina flicka och sedan iväg till jobbet.
Ingen mjukstart här inte!
Halv sju lämnade jag Freja, tio i sju var jag på jobbet.
Från att inte ha klivit ur sängen förrän ca 8 varje dag detta lov till att kliva upp kvart över fem. Monster jobbigt!

Men nu är första dagen gjord, en till sen tar vi helg! Längtar redan!!!

Pappa har vairt här och stökat även idag. Flytspacklat golvet så imorn läggs det plattor! Snart! Snart har jag en klar hall. Gosh! Jag längtar.
Och jag längtar efter att jag kan städa hela lägenheten från damm och smuts. För smutsigt blir det minsann. duktigt smutsigt och dammigt av allt jobb som utförs i hallen.
När jag precis lyckats städa bort allt smuts börjas det om. Men snart! Snart är det klart =)

måndag

Sitter i kön till försäkringskassan.
Setat med detta förbannade i nån timme nu. Föräldrapenning är skit. Betala ut samma summa, samma dag, till alla varje månad. Varför ska det vara inkomstgrundande och allt sånt. Vafan.

Från början stod jag som ensam vårdnadshavare på Loke. Av nån konstig anledning. Och eftersom jag ALDRIG haft koll på hur många dagar man får hit och dit så tyckte jag att jag hade tur som kunde vara hemma till januari 2014. Tji fick jag. haha. Nästan ett halvår tidigare måste jag börja jobba. Min lilla skrutt kommer vara ett år och nån månad. Precis som frejjse. Men jag får vara hemma praktiskt taget hela sommaren.
Lagt in föräldradagar till och med sista juli. Så 1 augusti får man börja skolas in. Och om jag lyckas ska jag försöka få lägga in mitt egna schema till första perioden jag början. Skulle vara wonderful!

Sitter i kön då da. Började på köplats 182. Är nu nere på 40. Wohooo. Efter 20 minuter. Galet! TYcker synd om alla som jobbar på fk. Fy vilket jobb!

Imorn vaknas jobb. Upp tidigt för mig och frejjsebus. Usch! Vill ju mjukstarta med lämning på dagis klockan nio. Inte halv sju!
Jaja, det blir braaaaa. haha.

Kloke sitter brevid mig och kikar på datorn. Helt tyst och bara kikar. Han vägrar ligga still i sängen. När man kommer in till honom står han upp i sängen och tjoar. hihi. min sötis!

Söndag

Gick och la mig innan nio igår. Fortfarande trött fast jag sovit typ fyra timmar mer än vanligt. Lite vitamin och järn brist kanske? Blir att proppa berocca i några dagar och se om det hjälper. Om det inte gör det är det nog mer sömn som krävs.
Längtar efter att kunna ligga i sängen. Med mina små och mysa någon timme innan det ska klivas upp och fixa frulle.

Eller bara det att ha två barn som sover hela nätter. Efter magsjukan och en kort tid innan också för den delen har kloke fått för sig att vakna minst en gång per natt och vilja ha mat.
Freja har i flera månaders tid varit duktig och somnat i sin säng men nån gång under natten kommit in till mig. Vissa nätter vaknar jag inte ens utan inser på morgonen att hon ligger bredvid mig. Andra nätter ska det stökas och bökas bra länge innan hon somnar om. Cräjsy!

Imorn är det dags för tandläkaren för Freja och golvet i våran hall att rivas ut. Lovely!

Lördag

Det har blivit alldeles för sent flera kvällar på rad nu. Så förbannat trött.
Blir att gå och lägga sig tidigt idag.
Somnade på frejas golv idag när hon lekte fröken och delade ut julklappar. Jag fick massor. Och dockan Freja. Fy för att vara trött.
Men ibland kan det vara värt. Trevliga kvällar. Mycket prat och även någon öl. Thommy hade över Tommi igår och vi satt alla tre och hade trevligt.

Men ikväll. Då blir det sängen innan nio känns det som.

Fredag/lördag

Nu är ordningen återställd

Fredag

Håller på å gör om vardagsrummet lite.
Tröttnade stenhårt igår när jag inser att Vera kissat på mattan.
Blött och varmt under foten. Usch.
Sen känns det ju inte bättre att allt skit fastnar i mattan. Brödsmulor. Hårstrån. Grus från Veras tassar.
Och sen är Loke där och kryper. Pillar och petar.
Jag och Freja rullade ihop mattan igår och ställde ut den på balkongen. Dammsög ordentligt hela golvet. Flyttade på soffa och tv bänk. Jäklarns vad damm som gömmer sig under saker.
Nu är det så gott som dammfritt.
Har beställt en ny matta och så ska jag hämta ett nytt bord hos en jobbarkompis :)
Blir som ett nytt vardagsrum!
Nu är det bara en ny soffa som fattas. Men det får bli sen när pengarna rullar in. Eller panik köpa när våran rasar ihop. Är ju redan lagad en gång under. Med bajonett. Hahaha.

Torsdag

Tänkt om lite. Med det här med temat. Flera har problem att hitta kläder. Jag med för den delen. Hade säkert hittat något om jag tagit mig ut på staden. Men njäh!
Gjorde om allt till ren maskerad. Kommer bli minst lika bra det :)
Redan hittat vad jag ska vara. Kommer bli awesome!

Onsdag

Sitter och planerar lite inför kommande födelsedagsfest. Skrattar så jag nästan kissar på mig.
Temat är 80-tal. Alla som kommer SKA ha klätt ut sig i strålande färger och nyanser. Våfflat hår och förhoppningsvis någon hockeyfrilla!
Sen får vi inte glömma lekarna. HAHAHA. Jag kommer ligga dubbelvikt här hemma!

Onsdag

Dagen började vid åtta. Känner mig bättre idag, vågar dock inte äta ngt då jag mådde riktigt risigt efter det jag åt igår. Surt. Men är inte speciellt hungrig.

Insåg efter att ha gett Freja och Loke frukost att lillherrn inte kissat sen igår. Hmm. Är det nu man ska bli orolig? Han är ju pigg! Läste runt på google och insåg att token är uttorkad. Jaha! Vatten dricker han ju men antagligen inte tillräckligt.

Åkte och köpte vätskeersättning som vi nu pytsar i honom. 10 ml var femte minut. Han tycker att vi är dryga. Han vill ju leka!
Men nu har han kissat iaf. En liten skvätt. Men det är en bra början.

Ser ingen anledning att ringa 1177 som kommer skicka oss till akuten. Där ska vi sitta och ge honom vatten och vätskeersättning. Om han varit slö så hade han fått dropp men han är uppe och leker. Kör runt och jagar hunden i lägenheten.

Jag och Freja har städat bort julen. Skönt som tusan att ha blivit av med allt skit. Om typ 11 månader ska det fram igen. Behöver inte ha det framme för länge i onödan känner jag.

Men det ekar tomt i fönstrena. Måste få upp lite gardiner och införskaffa lite flowers tycker jag. Det här går ju inte!

Tisdag

1 januari 2013.
Nytt år.
Igår var alla magsjuka här hemma. Loke började. Sen blev det Thommy. På eftermiddagen Freja. Idag är alla pigga och glada igen. Förutom jag. Nu är det min tur. Ligger här i sängen och tycker mest synd om mig själv. Magsjuka är vidrigt. Värsta jag vet. Kräkas, skita, kräkas. Inte kunna äta. Kräks igen. Hua! Men än så länge kommer det ur andra änden. Haha. Men känner ändå att det är på g.

Nyåret då. Firades i mjukisbyxor, urtvättad tröja och håret på sniskan. Middagen bestod av korv och ägg. Jag och Loke. Resten sov. Kvart i tolv slog Thommy upp ögonen. Två minuter i väckte vi Freja och ställde oss på balkongen. Hel mysigt å se Freja kika på alla raketer.

Sen somnade hon om. Loke sov sig igenom tolvslaget och Vera låg och mös. Inte smällrädd överhuvudtaget. Skönt!

Jag och Thommy satt uppe och pratade. Pratade om allt och ingenting. Kände ett lugn och massor med kärlek när jag gick och la mig.
2013 kommer bli.

Eller vänta. Vera hoppade nyss upp till mig. Tittade på mig och sen kissade. I sängen! Som hon ville provocera mig. För i helvete! Nu har jag inte ens en säng att ligga i och tycka synd om mig själv.

Jag startar mitt år imorgon! God natt.

carooliiin.blogg.se

"Fyll inte ditt liv med dagar- fyll dina dagar med liv!"

RSS 2.0