Söndag

Jobbat natt inatt. Min första natt på över ett år. Min första natt på detta jobb. Gick riktigt bra. Men sen var det väldigt lugnt också.
Fick mess vid tre av Thommy som berättade att Lokis var magsjuk. Min lilla tappra prins. Ville egentligen bara åka hem. Men samtidigt kände jag ett lugn.
Thommy har känt att sånt här har varit jobbigt förut. Hans ångest har tagit lite i överhand. Men denna gång fick jag inga panik sms eller samtal. Jag fortsatte jobba. Gick hem en halvtimme tidigare från jobbet och möttes av en sovande loke och dom andra två mysande i soffan.
Hann med två kräkor innan jag och frejjsa somnade i sängen. Skönt. Fortfarande otroligt trött men det tar jag igen ikväll.

Igår och idag har jag mått bättre än vad jag gjort tidigare. Tror nog detta lugn lagt sig över oss. Thommy verkar må bättre och barnen tar det lugnare. Visst att det alltid finns där. Man checkar av lite extra men ändå. Nej jag kan nog säga att jag är påväg tillbaka. Sakta men säkert.

Känns bra.
Nu ska jag ta mig en dusch och sen fortsätta projekt städa bort magsjukan!

Torsdag

Juldagen gav mys med mina små och en lång innedag då jag inte alls hade lust att klä på oss alla. På kvällen tog vi oss hem till farmor. Barnen fick jätte fina julklappar och kusinerna lekte jätte fint. Full fräs!

Igår tog vi oss till mormor och morfar så jag kunde sy klart Veras kudde. Som jag dessutom glömde kvar där.
Freja fick en ny pulka efter att hennes spruckit helt. Hon var ganska onöjd från början. Det var ju ratt och broms på den här och inte två platser på. Men till slut var det den bästa pulkan ever!

Även idag tar vi det lugnt. Ska ner till syster ett litet tag och senare kommer förhoppningsvis Jossan och nowis :)

Och senare än det så blir det fika med Jessica!

Måndag

Freja slog upp ögonen. Informerade att det var morgon och kort därefter att det var juuuuuulaaaafttoooon! Min fina tjej.

Paket slets upp och hon fick många saker. Kanske inte något hon specifikt har önskat sig. Men visste på förhand att hon skulle få det av andra.

Pim kom förbi som en jultomte och lämna klappar till barnen. Mkt uppskattat.
Även Niclas kom. Men tyvärr nästan precis när vi skulle gå till mormor och morfar.

Tog barnen under armen och pep iväg dit.
Var meningen att tomten skulle komma men fick förhinder så en stand in fick köra. Gick lika bra det :) paket paket paket! Vi hann däremellan proppa oss fulla med mat och köra lite yoga på golvet.

Nu är vi hemma. Barnen sover och jag plockar upp efter damphunden som varit i farten.

Detta var inte en jul jag hade tänkt mig. Men. Till stor del var den bra. Den andra delen saknades. Väldigt mkt.

Söndag

Dagen före julafton. Jag borde vara upprymd. Glad. Nervös. Sprallig. Allt sånt som man är dagen före. Men just nu. I detta förbannade nu känner jag inte alls för det här. Inte för jul. Julklappar. Julmat. Spänning. Glada miner. Inte ett jävla skit.
Låt mig bara vara! Usch så fort humöret kan vända. Som att vända blad i en bok.
Jag hoppas det vänder tillbaka lika fort. Eller att det iaf vänt tills imorn.
Skulle vara toppen!
Ge mig styrka. Humör. Ett bra humör.
Nej idag hoppar vi över!

Torsdag

Första dagen på jullovet började med en pyttig sovmorgon till halv åtta. Frukosten intogs med massor av prat och babbel om vad vi skulle göra idag. Började med jullunch på jobbet. God tomtegröt med skinkmacka till. Mums! Frejjse och Lokis var med. Båda var lika glada och nöjda :) jag med för den delen. Fick en jätte fin julklapp!
Vill ha fleeeer!

Efter det blev det lite städning och sen en tur till bredis för att inta ytterligare lite mat. Tog mig en handling på vägen hem.
Freja tjoffade i sig mellis för att sen kleta glasyr på pepparkakshjärtan. Fina blev dom. Får bara hoppas att dom överlever en tripp dit dom ska sen. Mormor och morfar och ett till farmor :)

Även tagit en långpromenad med verisperis på kvällen och en fika hos min fina Jessica fick jag också.

Nu ligger jag och lyssnar på båda mina hjärtan när dom sover. Snarkar och snusar omvartannat. Mys. Detta älskar jag. Att ha dom nära. Mina fina bästa underbara hjärtan. Vad jag älskar er!!



Onsdag

Två jobbdagar är förbi. Jag ligger i badet och bara är.
Nu är det all in jullov! Freja är långledig från dagis och vi ska fira med pyjamas rejs fram till lunch varje dag!
Jag önskar att jag alltid fick ha det såhär!

Måndag

Denna dag har varit lång men innehållsrik dag. Skönt att ha ngt att göra hela tiden.

Varken Freja eller Loke har sovit bra inatt. Dom har avlöst varandra med att knöla.
Fick lov att sparka upp Thommy imorse så jag fick sova en timme till. Går liksom inte att övertala dessa två godingar att mysa i sängen en timme eller två på morgonen. Längtar tills vi är överens på den punkten.

Efter frukost drog vi på oss ytterkläderna och promenerade hem till Emma som var hemma med Albin. Freja blev tokblyg. Efter ca 45min släppte det och hon blev mitt yrväder igen :)
Emma bjöd på lunch och sen blev det lite mer bus.

Hann även med lite utebus, när vi gick hemåt. Mötte Alma och Katrin utanför. Skönt att busan fick sig lite utelek också.
Väl där ute kikade Kim Pim förbi och vi gick in och tog oss en gofika!

Nu. I denna stund. Sover båda barnen.
Och. Snart ska jag göra detsamma!

Lördag

Dagarna hinner knappt sluta innan nästa börjar känns det som. Allt går i ett. Skulle behöva ha några fler timmar på varje dygn.

Thommy är inne i en period just nu där han mår väldigt dåligt. Känner sig ensam och väldigt deppad. Han har såklart sina ljusa punkter också. Dessa ger han nog mest till barnen. Vilket jag tycker är bra. För de ger honom minst lika mkt kärlek tillbaka. Deras ögon lyser av lycka när han är med. Det värmer mitt hjärta att se.
Men jag mår dåligt av att se honom må så som han gör.
Han vill inget. Kan inget. Gör inget.
Eller jo det gör han. Men det han gör är nog mest på autopilot. Om man bortser från barnen då.

Jag tror. Eller jag vet. Att Freja känner av det här. Så fort maten står på bordet blir hon orolig i magen och vill inte äta något. Några tuggor får jag alltid i henne och humöret på henne likaså men det är jobbigt och se att det faktiskt smittar av sig.
Hon är ta mig sjutton inte dum den damen och kan läsa av praktiskt taget vem som helst. Jag försöker hålla humöret uppe och hitta på saker. Som för det mesta resulterar i glada miner och tokeri men när det kommer till maten så blir det alltid att jag tänker på Thommy. Antar att jag gör fel. Men man är inte mer än människa.

Jag ser fram emot när detta mående släpper Thommy och vi kan återgå till en glad familj. För detta får mig att vilja sova bort dagarna. Men barnen får upp mig. Och dom får mig på bra humör :)

Sådärja! Nu har jag skrivit av mig lite. Skönt.
Nu ska här mumsas pepparkakor, banan och drickas mjölk.

Onsdag

Dåligt med sömn inatt. Upp tidigt. Jobba hela dagen. Hämta kloke. Hem till mamma och pappa och göra pepparkakor och lussebullar.
Nu sitter jag i soffan och kommer inte röra mig ur fläcken förrän jag går och lägger mig. Trött i ryggen. Jätte trött.

12-12-12 idag då. Världen har inte gått under. Massor av människor har gift sig, förlovat sig och massa annat puttinuttigt idag. Förstår varför. Samtidigt inte.
Du kommer deffenetivt (hur fan stavas det?!) inte vara ensam om datumet. Men coolt ändå. Sista gången på bra länge man kan få samma lika siffror.

Imorn är det dags för lucia. Freja ska lussa på dagis. Kommer få se henne två gånger. Värmer i kroppen. Min lilla lucia.

Tisdag

Lyckades då inte med min gardin. Tok tröttna när det inte alls gick som jag vill. Bläh!

Imorn vankas jobb och efter blir det julbak och stök hos mina älskade mamma och pappa.
Pepparkakor ska göras. Lussebullar! Knäcken ska kokas. Mys på hög nivå.

Snart är det jul ledigt. Jag hoppas våra vänner har tid för oss. För vi har inget planerat förutom lite julfirande sådär på julafton och juldagen.

Måndag

Tokloke har fått för sig att vakna på nätterna. Två gånger dessutom! För å få lite käk och sen somna om. Tok. På natten ska det sovas! Bestämmer jag! Ska försöka ändra om hans vilostunder lite och se om det blir bättre. Håll tummarna att jag lyckas.

Fått för mig att en gardin ska upp i vardagsrummet. Jag tycker allt att jag kan kalla mig lagom händig. Jag fixar nog det mesta själv om man bortser från el, flytspackel och annat tok. Om jag gav mig fan påre skulle jag nog fixa det med.
Problemet är bara att det ska gå fort! Det ska vara klart nu nyss direkt eller helst igår. Otålig är förnamnet. Galet.

Mitt problem är dock. Vad i helskotta ska jag ha för gardiner? Och varför? Och hur?
När det kommer till denna inredning. Gardiner, blommor, ljus, lampor och allt jox. Nej då vette tusan. Då är jag lost. Möbler kan jag hantera och möblera bra. Men allt jox. Näää.

Lördag

När man inser att det man lyckats snoka fram är sant. Det är en person som lämnat oss. Hastigt. En person som jag egentligen inte känner. Men som jag kände. Lite iaf. Personen var tillsammans med en utav mina bättre vänner för många år sen. 
personen verkar ha valt att lämna oss självmant. Tagit sitt liv. 
Hur kan någon sådant bli intressant? varför valde personen att lämna så många efter sig? Barn, familj, vänner. 
Den där nyfikenheten växer inom en. Den där vidriga Svensson som står i fönstret och blänger och tror att den vet så mycket men egentligen vet man ingenting. 
Jag hoppas att personen kan vila nu. Vila i frid!
 

Onsdag

Snöoväder som heter duga! Imorse tog jag kloke i vagnen och Freja i pulkan. Slet som ett djur med vagnen. Fastnade överallt pga all snö.
Jag älskar vintern och nästan allt som hör till. Det vill säga snön, julen, pulkaåkning och allt annat.
Men att jobba sig fram i snö samtidigt det blåser som ett as plus att försöka skjuta en vagn framför sig är inte det lättaste.
Freja satt snällt i pulkan och frågade flera gånger om hon skulle kliva ur för det var tungt. Hon var ju den lätta! Hon åkte ju på snön. Det gör inte vagnen.
Får skaffa skidor att sätta på vagnen kanske man kan ta sig fram.

Taket här hemma börjar ta form. Imorn får jag nog lampor och krokar på plats. Krokarna ska vara på väggarna, inte taket. Men ändå.
Längtar tills den är klar. Då ska det beställas hem kort så jag kan göra tavlor och möbler ska köpas när jag har råd. Mys.

Sen, nån gång, om typ kanske tusen år ska jag ta tag i sovrummet. När jag har orken. Och tiden. För det rummet ska jag för sjutton gubbar fixa helt själv. Det har jag bestämt mig för. Där ska inget tak sänkas. Inget golv som ska flytspacklas och allt därtill.
Taket ska målas, väggarna ska göras rent från alla lager tapet och golvet ska läggas. Det fixar jag. Nått tips här och där kanske behövs men jag ska göra jobbet!

Sitter och myser i soffan. Stora äter en kvällsmacka innan hon ska i säng och liten rejsar runt i gåstolen och sträcker sig efter att som man kanske når.

Nu vill jag gå och lägga mig. Men får väl avvakta tills barnen sover sött i sina sängar.

Tisdag

Har gått fort idag. Än så länge.
Sov för länge och sparkade igång dagen med att tappa mackor på golvet som Vera slafsade i sig. Sen iväg till kyrkan med frejjse som skulle ha rundvandring där. Mys. Hade velat vara med!
Sen ner på stan för cellprovstagning. Hon som grävde runt där nere var hon som förlöste Freja så på nått vis kändes det enklare att sätta sig i den där förbannade stolen som jag tror är alla tjejers/kvinnors/damers nojja och oro. Usch vad jobbigt det är. Men samtidigt skönt när det är gjort.

Hem och ge kloke mat och sen kom pappa för att hjälpa mig med taket.
Nu är vi samlade allihop förutom Thommy.

Känns skönt att ha hittat tillbaka till bloggen. Faktiskt lite skönt att skriva av sig. Även om det inte är många som läser mitt jox.
Är nog inne i en fartfylld och lite deppad period just nu. Mycket att tänka på och försöka få ihop. Drygt som attan. Men skam den som ger sig.
Jag har mina ljuspunkter som får mig att orka just nu :)

Måndag

Idag har varit en lååååång dag. Men bra ändå. Varit ensam med alla tre fram till halv sex nu ikväll. Var inte riktigt planerat från min sida så dagen blev som den blev. Men kan tycka att den varit bra ändå.
Pappa kom på eftermiddagen och hjälpte mig med hallen. Nu kanske det händer något igen.
Just när det kommer till att sänka tak och dra el och massa sånt tok blir jag nollställd. Fattar ingenting. Haha. Fixa väggar är inget problem bara någon förklarar hur man gör.
Min snälla fina pappa :) som ställer upp.

Imorn är det dagis för frejjs del. Hon ska till kyrkan med dom. Mysfaktor!
Jag däremot ska på mindre roliga saker. Cellprovskontroll. Läskigt! Aldrig varit på det förut. Bara hålla tummarna att det inte är något tok!

Terapi

Alla tar vi till någon form av terapi när man mår sisådär. Man ventilerar till en vän, förälder, skriver ner allt eller gör något för att skingra tankarna.
Diska kan få mig att slappna av. Eller baka. Jag kan få knäpp enligt vissa och baka som en tok en period. Men det ligger något bakom det oftast. Vissa gånger bakas det för att det måste. Nån fyller år eller liknande.

Men idag har vi gjort knäck och ischoklad jag och Freja. Tänker baka saffranskaka eller längder sen. Och för två anledningar. Det är för sjutton jul och då ska frysen fyllas till brädden med gott julmums. Men också för att skingra mina tankar.
Egentligen är det ganska töntiga tankar men när man samlar ihop alla så blir det iaf en liten sjö och det tynger mig.
Ett hav skulle få mig att drunkna och det är inget jag skulle klara. Tror jag. För jag har aldrig varit där. Har hållt mig till mina små sjöar som får mig vissa dagar att bli lite deppad. Men hey!! Imorn är det glömt.

Tills nästa gång jag ska baka!

Söndag

Första advent.
Sitter i soffan med en sovande unge på mig och en bredvid mig.
Sitter och tänker. Ibland är det farligt. Tänker på allt jag vill ha och allt med livet. Vissa saker saknas. Nu pratar jag inte möbler för det behövs verkligen utan saker i livet. Saker jag märker att jag inte kan göra något åt och det tynger mig ibland. Jag vill kunna styra! Jag vill ha det si och så. Men nä!

Nej usch får fortsätta detta senare. Nu ska jag och Vera ut på promenad. En lång jävel!!!

carooliiin.blogg.se

"Fyll inte ditt liv med dagar- fyll dina dagar med liv!"

RSS 2.0